Kumman sinä valitsisit, jos rakentaisit jääkiekkojoukkuetta, ja saisit valita Auston Matthewsin tai Patrik Laineen? Tätä kysymystä jääkiekkoasiantuntijat pohtivat ESPN:n verkkosivuilla.

Suurin osa asiantuntijoista valitsisi yhdysvaltalaishyökkääjän, sillä keskushyökkääjän arvo olisi joukkueelle mittaamattoman arvokas. Jokainen voittava joukkue tarvitsee maailmanluokan sentterin. Kukaan ei kuitenkaan vähättele Laineen arvoa, sillä hän on superlahjakkuus siinä missä Matthewsinkin on.

Laineen puolta arvionnissa piti varsinkin ESPN:n jääkiekkoasiantuntija Joe McDonald.

– Olin kuullut ja lukenut kaikki raportit Laineesta ennen kuin näin hänet ensi kertaa harjoittelemassa Suomen kanssa World Cupiin. Olin nopeasti haltioissani hänen koosta, nopeudesta ja taidosta.

– Yhdessä vaiheessa harjoitusta, hän ohitti joukkuekaverinsa ja laukoi kiekon ohi Tuukka Raskin, joka tuskin edes liikahti – koska hän ei edes nähnyt kiekkoa, McDonald hehkutti.

Samalla mies julkisti jo tulevan Vuoden tulokaspalkinnon voittajan.

– Laine tulee olemaan supertähti ja hän tulee johdattamaan Jetsin suurin asioihin. Samaa voidaan sanoa Matthewsista ja Maple Leafsista, mutta Laine tulee voittamaan Calder Trophyn, McDonald naulasi.