Miten Patrik Laine voi lyödä Auston Matthewsin NHL:n tulokaspalkintokilpailussa? Tätä kysymystä pohtii kanadalaismedia Winnipeg Sunin toimittaja Paul Friesen tuoreessa kolumnissaan.

Laineen ja Matthewsin kaksintaistelu on pysynyt esillä pohjoisamerikkalaisessa mediassa läpi alkukevään. Eikä tätä tahtia spekulaatio ainakaan vähene.

Winnipeg Sun nostaa esille Sidney Crosbyn ja Aleksandr Ovetshkinin kaksintaistelun, jonka voi rinnastaa suoraan Matthewsin ja Laineen taistoon. Tuolloin hurjalla laukauksellaan hurmannut Ovetshkin voitto juuri komean maalimääränsä turvin monipuolisempana pidetyn Crosbyn.

Silloin Ovetshkin sai 129 äänestä peräti 125. Ykköstilan takana oli juuri hurja määrä maaleja. Venäläistähti keräsi vain neljä pistettä enemmän kuin Crosby – maaleja hänellä oli kuitenkin 13 enemmän.

– Laineen pitää tehdä, kuten hänen lapsuutensa esikuva teki 11 vuotta sitten. Iskeä niin paljon maaleja, ettei tehtailua voi yksinkertaisesti olla huomaamatta, Friesen pohtii tekstissään.

Tällä hetkellä kaksikko miehittää tulokaspörssin kärkisijat. Laine on ykkösenä 30 maalilla ja 24 syöttöpisteellään. Matthews on iskenyt kaksi maalia vähemmän.

Joukkueen menestys vaikuttaa?

Kuinka paljon joukkueen menestys vaikuttaa kisaan? Vastaus riippuu varmasti vastaajasta.

Crosbyn ja Ovetshkinin taistossa joukkueen menestys ei näytellyt isoa roolia valinnassa. Capitals ja Penguins loistivat tuolloin konferenssinsa viimeisillä sijoilla.

Tänä vuonna kilpailuun vaikuttaa varmasti se, pääseekö Maple Leafs tai Jets pudotuspeleihin. Tällä hetkellä Toronton ylpeys näyttää taistelevan tiukemmin paikasta kevään tosipeleihin.

Lopullisen valinnan tekevät pohjoisamerikan kiekkotoimittajat. Sen takia mediassa käytävä spekulaatio pysyy varmasti läpi kauden aktiivisena.