Jokereiden kokenut Topi Jaakola ei suostu luovuttamaan, vaikka joukkue on enää tappion päässä kesälomasta.

Jaakola puhkui itseluottamusta hävityn kolmannen pelin jälkeen. Leijonat.com-sivusto haastatteli kokenutta pakkia, joka on ollut vaikeissa tilanteissa aiemminkin.

– Historiasta voi ammentaa tässä tilanteessa voimaa. Mutta itsellä on sellainen tunne, ettei homma ole muuttunut meille miksikään. Meillä on kaikki edellytykset voittaa näitä pelejä, Jaakola summasi.

Jaakola muistutti, että myös TsSKA:n historiasta löytyy tilanne, jossa joukkue on menettänyt pudotuspelisarjassa kolmen voiton johdon.

– Lajin hienous on se, että pienet asiat ratkaisevat isoissa peleissä. Minulla on yhä tunne, että me pystymme voittamaan tuon vastustajan.

Synkkä jatkoerätilasto

Jokerit on pystynyt läpi pudotuspelisarjan roikkumaan otteluissa mukana. Vaikka joukkue ei ole johtanut sarjassa vielä kertaakaan, on kaksi edellistä peliä menneet jatkoerille asti.

Lisäajalla Jokerit on kokenut silti kovia. Joukkueen saldo kolmen KHL-kevään jälkeen näyttää synkältä: neljä jatkoerätaistoa ja neljä tappiota.

– Joukkueita on vaikeita verrata, mutta kyllä me Moskovassa (toinen peli) lähdettiin vähän katselemaan. Mutta nyt Helsingissä oli hyvä meininki. Päästiin alivoiman jälkeen peliin kiinni. Taisteltiin kyllä koko sielulla, Jaakola pohti kolmannen pelin tappiota.

Maanantaina tilastojen pitää muuttua, kun Jokerit on ensimmäistä kertaa pakkovoiton edessä. Jaakola lupaa, että silloin lauantain kitkerä tappio on jo unohdettu.

– Ei ole vaikea latautua maanantaina. Meillä on yksi teema: lyhyt muisti. Maanantaita varten ehditään harjoitella ja saada ajatukset hetkeksi pois lätkästä. Silloin ollaan valmiina.