Edmonton Oilersin huippulupaus Jesse Puljujärvi puhuu päivä päivältä parempaa englantia.

Vielä kunnollisiin haastatteluihin asti kielitaito ei silti vielä riitä. Tämä tuli ilmi, kun kiekkomedia The Hockey News pyysi suomalaista tuoreeltaan puhelinhaastatteluun. Seurajohto vastasi pikaisesti, ettei tämä kuitenkaan onnistu.

Kiekkomedia sai lopulta kommentit, kun haastattelu tehtiin sähköpostin välityksellä.

– Hän puhuu englantia jo melko hyvin. Hän tulee kyllä toimeen – olen keskustellut hänen kanssaan myös kasvotusten. Hän ei ole vain valmis haastatteluihin, Edmonton Oilersin GM Peter Chiarelli kertoo The Hockey Newsin digiversiossa.

Kiekkopomo kertoi medialle vertaavansa suomalaisen tilannetta ”maalaiseen, joka saapuu ensimmäistä kertaa kaupunkiin”. Kaikki Pohjois-Amerikassa on uutta ja ihmeellistä.

Suomalainen viilettää tällä hetkellä AHL-seura Bakersfield Condorsin matkassa. Siellä nuorukaista auttaa maamies Jere Sallinen, joka auttaa 18-vuotiasta tulokasta kielen kanssa.

– Kaikki puhuvat pukukopissa englantia. Se on ollut isoin apu minulle, Puljujärvi kommentoi.

American Sniper suosikki

Kenties tärkeintä opettajan roolia hoitaa kuitenkin amerikkalainen viihdebisnes. Puljujärvi kertoo oppivansa joka päivä jotain uutta.

– Katson englanninkielisiä elokuvia ja kuuntelen myös jonkin verran musiikkia, vaikka rakastan suomalaista musiikkia. Suosikkileffani on American Sniper, Puljujärvi paljastaa.

Hyökkääjä tunnetaan leveästä hymystään. Sosiaalisista taidoista kielen oppiminen ei jää ainakaan kiinni.

– Opin joka päivä lisää. Yritän jutella joukkuekavereilleni paljon, Puljujärvi kiteyttää.

Puljujärven kommenteista uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.