Liigan pudotuspelit alkoivat heti yllätyksellä, kun Ilves nappasi Tampereen paikallistaistossa odottamattoman voiton Tapparasta. Kirvesrintojen kohtaloksi koitui toisen erän musta hetki, jonka aikana joukkue menetti kahden maalin johtonsa Ilveksen tehtyä neljä osumaa lähes peräjälkeen. Aleksi Mustosen osuttua lopussa vielä tyhjiin Tupsukorvat vei ensimmäisen erän ottelusarjasta luvuin 6-3.

Ottelun tehokkain oli kolmella syöttöpisteellä Ilveksen Tapio Laakso. Muita tehokkaita Ilves-pelureita olivat kaksi maalia viimeistellyt Matias Sointu ja 1+1-tehot naulannut Aleksi Mustonen.

Tapparan tehomiehiin runkosarjassa kuulunut Veli-Matti Savinainen jäi ottelussa pisteittä ja plusmiinus oli kahden verran pakkasella. Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi pääsikin vitsailemaan kilpailijan ykköspyssystä makoisasti.

– Savinainen? Kummeli-hahmo. Ei ole tuttu nimi, Kivi heitti vakavalla naamalla Ruudun haastattelussa.