Mestiksen Espoon Unitedin sekä Kokkolan Hermeksen keskiviikkoisessa puolivälieräottelussa tunteet kuumenivat, kun Unitedin apuvalmentaja Raimo Summanen huuteli törkeyksiä vastustajan leiriin.

Jatkoaika.comin julkaisemasta äänitallenteesta kuulee Summasen pedofiili-huudot, jotka olivat suunnattu Hermeksen päävalmentaja Antti Karhulaa kohtaan.

– Playoff-otteluissa tunteet ovat pinnassa ja tunnelataus erityinen, mutta tällä kertaa ylitimme rajan eikä se ole missään määrin hyväksyttävää. Ottelun aikana esitetyt kommentit eivät tue Espoo Unitedin arvomaailmaa millään tavalla ja asia on selvitetty perin pohjin valmennusjohdon kanssa”, Unitedin toimitusjohtaja Olli Aro kommentoi tapahtunutta seuran tiedotteessa.

Unitedin tiedotteen mukaan valmennusjohtojen välillä on kipinöinyt koko pudotuspelisarjan ajan. Äänitallenteessa Summasen törkeistä kommenteista on yksittäinen pätkä ottelun päätöserästä, vaikka sanaharkka on Unitedin mukaan jatkunut jo pidempään.

– Olen kipuillut henkilökohtaisella tasolla erittäin voimakkaasti perättömistä käskytyssyytöksistä, jotka jäivät pyynnöistä huolimatta käsittelemättä. Asia on vaivannut minua pitkään ja voimakkaassa tunnetilassa se purkautui väärällä tavalla. Pyydän nöyrästi anteeksi toimintaani Hermeksen valmennusjohdolta sekä koko jääkiekkoyhteisöltä”, Summanen totesi.

Aleksi Valavuori törkyili ennen kauden alkua – sai heti potkut

Summasen myötä organisaatio ei ole kuitenkaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella mediassa esillä huonossa valossa.

Ennen kauden alkua Espoo United irtisanoi koripallopuolen GM:nä toimineen Aleksi Valavuoren, joka twiittasi muun muassa rumasti kirjoittaen: ”Meille ei palkata homoja”. Kyseinen toiminta johti välittömään irtisanomiseen.

Valavuori kertoi jälkikäteen kirjoituksensa olleen huumoria, mutta se ei siinä vaiheessa enää auttanut. Myöhemmin mies pyysi anteeksi ja kertoi katuvansa valtavasti tekoaan.

Lähde: Espoon Unitedin tiedote