Tampa Bay Lightning etsii tulevan kesän varaustilaisuudesta joukkueeseensa puolustajaa, uskoo NHL-sivusto SB Nation.

Lightning tulee saamaan varausvuoron 12-15 ensimmäisen joukkueen joukosta. Seuran toimitusjohtaja Steve Yzermanin uskotaan etsivän organisaatioon puolustajaa, jolla olisi edessään erittäin valoisa tulevaisuus. Ennakkoarvioiden mukaan juuri yllämainittujen varausvuorojen kohdalla voisi olla tarjolla mielenkiintoisia puolustajanimiä.

SB Nation –sivuston mukaan on hyvin mahdollista, että Lightning nappaa riveihinsä suomalaisnimen.

Miro Heiskanen – HIFK

17-vuotias suomalaislupaus on noussut tällä kaudella liigajoukkueen matkaan, jossa tulokaskausi on mennyt mainiosti. 37 runkosarjaotteluun nuorukainen iski komeasti tehot 5+5.

Heiskasen sopimus HIFK:n kanssa ulottuu kauteen 2018-19 asti, joten hän voi jatkaa pelaamistaan SM-liigassa ja tulla siten valmiimpana Pohjois-Amerikkaan. Toinen vaihtoehto olisi, että hänet ostettaisiin ulos sopimuksestaan, ja hän pääsisi pelaamaan esimerkiksi AHL:ään tai OHL:ään.

Juuso Välimäki – Tri-City Americans

19-vuotias Välimäki on pelannut Pohjois-Amerikassa WHL:ssä jo toista kauttaan. Tällä kaudella suomalaislupaus on pelannut mainiosti, sillä 60 otteluun hän on tehtaillut peräti 61 tehopistettä (19+42). Välimäki on ollut siis tasaisessa piste per peli -tahdissa.