KalPa on vihdoin valmis temppuun, jota siltä on odotettu jo useampi kevät. Nimittäin menestymään.

Joukkue on kairannut puolivälieräsarjassa Pelicansia vastaan voitot molemmista avauspelistään. Jatkoerävoittoja vakuuttavampaa on se ilme, jolla joukkue on esiintynyt sekä Kuopiossa että Lahdessa.

Ei kuopiolaisten peli ole vielä valmista tai mitenkään poikkeuksellisen säkenöivää. Silmiinpistävää on silti se tyyli, jolla joukkue on vienyt kaksinkamppailuja nimiinsä. Jos kuopiolaisten peliä on pidetty vanhan mielikuvan mukaisesti liian hitaana kevään peleihin, on joukkueen peliä leimannut fyysisyys ja ajottain jopa ilkeys.

Pelicans ei ole surkea joukkue. Runkosarjan loppu osoitti, että ryhmässä on potentiaalia vaikka mihin. Kun taustalla pauhaa Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen kaltaiset psyykkauksen mestarit, odotti moni joukkueen marssivan jatkoon kuopiolaisten kustannuksella.

Odotuksille löytyi perusteita. Vaikka KalPan pelissä huokui jo runkosarjassa uudet tuulet, herätti ryhmän viime keväiden suorittaminen ansaitusti kysymysmerkkejä. Jo nyt näyttää kuitenkin, että ennakkospekulaatiot kannattaa heittää suoraan roskakoriin.

Ei KalPa ole luopunut täysin vaatteistaan. Vahva pelifilosofia näkyy Jesse Mankisen, Janne Keräsen ja Jaakko Rissasen kaltaisten kiekkotaitureiden lentokelinä. Peliin on silti tullut jo runkosarjan aikana aimo annos särmää.

Nyt nuo muutokset tuottavat hedelmää. Kun kukaan ei enää sitä odota, on KalPa todistanut pystyvänsä menestymään myös pudotuspelimaailmassa.