Minnesota Wildin suomalaiskonkari Mikko Koivulla on selkeä mielipide olympialaisista. Leijonien pitkäaikainen kapteeni otti kantaa turnauksen järkevyydelle ESPN:n haastattelussa.

Tilanne on tällä hetkellä huolestuttava. NHL-pomot ovat pitkin alkuvuotta kommentoineet, kuinka epätodennäköistä on, että kiekkotähtiä nähtäisiin vuoden 2018 olympialaisissa.

Syynä on se, etteivät NHL-seurat hyödy kisoista lainkaan. Pallo on kansainvälisellä olympiakomitea KOK:lla sekä kiekkoliitto IIHF:llä.

– Ymmärrän sen, että kisat rikkovat (NHL:n) runkosarjan. Jos ajatellaan faneja maailmanlaajuisesti ja etenkin suomalaisesta näkökulmasta, jääkiekko on suurin laji, jota siellä (kisoissa) seurataan, Koivu kommentoi ESPN:n haastattelussa.

Pelaajana kisat ovat ikimuistoinen kokemus. Koivu näkee, että myös Etelä-Koreaan kaivataan maailman parhaat jääkiekkoilijat.

– Kovinkaan moni urheilija ei pääse kokemaan sitä (olympialaisia). Mielestäni se on todella erityislaatuinen tapahtuma. Jo pelkästään olympialaisten ilmapiiri sekä se, että pääset viettämään aikaa muiden urheilijoiden kanssa – se on minulle urheilun ydin. Sen myötä meidän mukanaolo on puhtaasti oikea ratkaisu, Koivu kiteytti.

Koivun kommenteista uutisoi Suomessa ensimmäisenä NHLSuomi.com.