Patrik Laine on nykyisen Winnipeg Jetsin seurahistorian kovin tulokaspelaaja, kun vertaillaan tehtyjä maaleja.

Suomalaishyökkääjä on iskenyt tulokaskauden aikana yhteensä 34 maalia. Sen myötä hän on ohittanut jo kauan aikaa sitten aiemmin piikkipaikkaa pitäneen Ilja Kovaltshukin, joka iski omalla tulokaskaudellaan 2000-01 komeat 29 osumaa. Listan kolmantena oleva Dany Heatley iski samalla kaudella 26 maalia.

Kyllä, luit oikein. Vaikka Winnipegissä on koko kausi puhuttu Teemu Selänteen hurjasta 76 maalin tulokaskaudesta, on vertailu suomalaislegendaan väärin. Nykyisen Winnipeg Jetsin eli entisellä Atlanta Thrashersillä ei ole mitään tekemistä vanhan Winnipeg Jetsin kanssa. Tuo seura on ehtinyt olla kuopattuna jo pitkään. Nykyisin organisaatio elää Arizona Coyotesin muodossa omaa elämäänsä.

Heatley yhä ykkönen

Pistevertailussa Heatleyn tulokaskausi on yhä ykkösenä. Kanadalaistähti iski omalla tulokaudellaan Atlantan riveissä hurjat tehot 26+41=67. Laine on tuota ennätystä jäljessä nyt kuusi pistettä.

67 ottelua NHLL:ssä tällä kaudella pelannut Laine voi silti kiilata yhä kanadalaistähden ohi tulokaspisteissä. Winnipeg Jetsillä on runkosarjaa jäljellä vielä kuusi peliä.