Winnipeg Jetsin Joel Armia pelaa upeaa NHL-kautta otsikoilta piilossa.

Kun suurin mediahuomio on keskittynyt sekä Pohjois-Amerikassa että Suomessa Winnipeg Jetsin kultapoika Patrik Laineeseen, on Armia saanut tehdä läpimurtoa taalajäille kaikessa rauhassa.

Nuori porilaislupaus on ollut silti loistava läpi kauden. Jos ennen syksyä kyseenalaistettiin, onko 23-vuotiaasta hyökkääjästä ottamaan paikka Winnipegin hyökkäyksestä, on kritiikki hiljentynyt vahvan kauden mittaan.

Armia ei vieläkään säkenöi kaukalossa tai tee hurjia tehoja illasta toiseen. Vakuuttavampaa on ollut seurata, kuinka monipuoliseksi huippulupaus on saanut kehitettyä pelaamistaan. Kun paikka kärkiketjuihin ei avautunut millään, on nuori hyökkääjä joutunut ansaitsemaan NHL-peliaikansa muilla avuilla.

SM-liigassa Armia muistettiin vielä ajoittain pehmeänä ja jopa flegmaattisen oloisena taiturina. Siihen nähden on ollut suorastaan ällistyttävää seurata sitä nuorta hyökkääjää, joka taklaa, raataa ja tappaa Winnipegissä NHL-vastustajien alivoimia hurjalla sykkeellä.

Leijoniin mars!

Tilanne on herkullinen tulevaisuutta ajatellen: Armian vahvuudet ja kiekollinen luovuus kun eivät ole kadonneet minnekään. Monipuolinen pelaaminen avaa hyökkääjälle aivan uudenlaisen mahdollisuuden loistaa kovalla tasolla.

Winnipeg Jetsin kausi päättyy varmuudella runkosarjaan. Sen myötä mediassa on spekuloitu jo paljon Laineen saapumista maajoukkueeseen. MM-kisoja ajatellen Leijoniin on tarjolla nyt myös toinen supertason vahvistus.

Parantunut liike, monipuolinen pelaaminen ja NHL-tason kiekko-osaaminen ovat aseita, jotka leijonavalmentaja Lauri Marjamäki ottaa varmasti mielellään mukaan myös Pariisin kevääseen.

Kevään MM-kisat ovat näyttämö, joka tarjoaa joka kevät uusia sankareita ja tarinoita. Mikäli Armia lähtee mukaan kevään turnaukseen, saattaa leijonayleisö löytää itselleen uuden suosikkipelaajan.