Etelä-Korean Pyongchangissa ensi helmikuussa järjestettävät talviolympialaiset aiheuttavat päänvaivaa ainakin jääkiekon kohdalla. Suurimpana ongelmana on ollut NHL-pelaajien vakuus-, majoitus- sekä matkustuskulujen kattaminen, jonka lisäksi NHL:n pitäisi olla tauolla turnauksen ajan.

Kulujen kattamisessa puhutaan noin 20 miljoonan dollarin suuruisesta summasta, joten mistään pienistä rahoista ei ole kysymys. Tähän ratkaisu on löytynyt aiemmin Kansainväliseltä Olympiakomitealta (IOC), joka on kustantanut aiempien viisien olympialaisten kulut.

Uutistoimisto Reutersin mukaan asiaan löytynyt myös nyt ratkaisu, sillä Kansainvälinen Jääkiekkoliitto (IIHF) on valmis kattamaan noin 20 miljoonan dollarin kulut.

NHL:lle tämä ei kuitenkaan riitä.

– Ilmeisesti tällä kertaa NHL-seurojen omistajat ovat asettaneet normaalia enemmän markkinointiin liittyviä ehtoja IOC:lle ja koko olympialiikkeelle.

– IOC kuitenkin tietää, että NHL ymmärtää sen, ettei olympialiike voi kohdella heitä yhtään sen paremmin kuin muitakaan kansainvälisiä urheiluliittoja tai ammattilaisliigoja, jotka liittyvät olympialaisiin, Mark Adams kertoi Reutersin mukaan.