Jääkiekon MM-kisat lähenevät jo kovaa vauhtia, kun Euroopassa pelataan pudotuspelejä ja NHL:ssä runkosarja lähenee loppuaan. Onkin hyvä aika käydä läpi, millaisia vahvistuksia Leijonille olisi tulossa tarjolle Pohjois-Amerikasta.

Leijonat.com listasi pudotuspeleistä varmasti ulos jäävät suomalaispelaajat alapuolelle.

Kari Lehtonen, Antti Niemi ja Julius Honka, Dallas Stars

Kokeneiden suomalaisvahtien kausi Starsin maalilla on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue tippui jo hyvissä ajoin pois pudotuspelitaistosta, jonka myötä sekä Kari Lehtonen että Antti Niemi ovat vapautumassa mahdollisesti Leijonien käyttöön. Viime aikaisten esitysten perusteella Lehtonen olisi Suomelle vahva ykkösvahtiehdokas.

Julius Honka, 21, nostettiin tällä viikolla NHL:n puolelle, jossa hän on pelannut nyt 11 ottelussa. Kausi on mennyt muuten lähinnä farmin puolella, jossa suomalaislupaus on lukeutunut avainpelaajiin. Nuoresta iästään huolimatta vahva ehdokas kisoihin.

Joukkueen neljäs suomalainen, Esa Lindell, on ilmoittanut, että häntä tuskin nähdään tämän kevään MM-jäillä. Pelaajalla alkaa sopimusneuvottelut.

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

NHL-kauden paras suomalaispuolustaja, joka luutii valtavia minuutteja Sabresin takalinjoilla. Toisi vahvuutta niin puolustus- kuin hyökkäyspäähänkin. Ei ole saanut vielä parasta potentiaaliaan irti Leijonissa, mutta nyt siihen olisi mahdollisuus.

Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho, Carolina Hurricanes

Teuvo Teräväisellä on edessään sopimusneuvottelut, jotka saattavat vesittää pääsyn MM-kisoihin. Vapautuessaan olisi kovan luokan vahvistus Leijonille. Pelannut upean kauden.

Sebastian Aho on pelannut uskomattoman tulokaskauden, jonka myötä kaikki haluavat varmasti pelaajan MM-jäille. Mahtavalla peliälyllä varustettu Aho on erittäin monipuolinen pelaaja, jota voidaan käyttää missä vain roolissa.

Jussi Jokinen ja Aleksander Barkov, Florida Panthers

Jussi Jokinen on todellinen Leijona-konkari, jonka apuja maajoukkue tarvitsee myös tulevissa arvokisoissa. Tehopisteitä ei ole syntynyt tällä kaudella enää entiseen malliinsa, mutta otteet ovat parantuneet roimasti alkukaudesta. Monikäyttöinen ja kokenut pelaaja. Mittaamattoman arvokas Leijonille.

Aleksander Barkov on tällä hetkellä Suomen parhaimpia ellei paras jääkiekkolija. Erittäin vahva ja taitava pelaaja tekee vierellään olevistaan pelaajista vielä parempia. Lukeutuu NHL:n parhaimpiin kahden suunnan senttereihin. Vahvistaisi hurjasti joukkuetta. MM-kisojen paras pelaaja?

MOSCOW, RUSSIA - MAY 22:  Aleksander Barkov #61 of Finland skates against Canada during the 2016 IIHF World Championship gold medal game at the Ice Palace on May 22, 2016 in Moscow, Russia.  (Photo by Anna Sergeeva/Getty Images)
Aleksander Barkov lukeutuu maailman parhaisiin kahden suunnan senttereihin.

Patrik Laine ja Joel Armia, Winnipeg Jets

Patrik Laine ei enää esittelyjä kaipaa. Ikää on vasta 18 vuotta, mutta NHL:n tulokaskaudella verkot ovat heiluneet jo 34 kertaa. Omaa erittäin vaarallisen laukauksen, jota hän osaa myös käyttää. Valittiin viime arvokisojen parhaimmaksi pelaajaksi.

Joel Armia loistaa otsikoilta piilossa, eikä saa ansaitsemaansa näkyvyyttä. Riistää, raastaa ja tekee tarvittaessa myös pisteitä. Erittäin vahva alivoimapelaaja, joka jättää aina kaikkensa kaukaloon.

Mikko Rantanen, Colorado Avalanche

Mikko Rantasen henkilökohtainen kausi Avalanchessa on sujunut mainiosti. Vaikka joukkueen pelit ovat menneet aivan penkin alle, on nuori suomalainen nauttinut suuresta vastuusta. Erittäin hyvä luistelija, joka tekee lujaa töitä molempiin suuntiin. Paukuttanut tällä kaudella peräti 17 maalia.

Valtteri Filppula, Philadelphia Flyers

Valtteri Filppula vaihtoi seuraa kesken kauden, mutta pudotuspeleihin ei ole kuitenkaan asiaa. Loistavalla pelikäsityksellä varustettu hyökkääjä on mahtava kahden suunnan hyökkääjä. Osaa luoda ketjukavereilleen maalintekotilanteita kuin tyhjästä. Parantanut otteitaan viime kaudesta. Olisi tärkeä vahvistus, niin jäällä kuin se ulkopuolellakin.

Teemu Pulkkinen, Arizona Coyotes

Teemu Pulkkisen kausi on ollut vaikea. Pelaajan maisemat ovat vaihtuneet pariin otteseen, eikä pelejä ole kertynyt kuin lähinnä AHL:n puolella. NHL:ssä suomalaishyökkääjä ei ole päässyt missään vaiheessa oikeuksiinsa, mutta farmissa kulkee aina. Ei ole välttämättä käytettävissä kevään kisoissa, sillä nykyinen sopimus päättyy tähän kauteen.