Tuukka Rask on päässyt mainioon vireeseen tärkeään aikaan.

Boston Bruins on kiinni itäisen konferenssin viimeisessä pudotuspelipaikasta. Siitä suuri kiitos kuuluu seuran suomalaisvahdille, joka on ollut viime peleissä totutun vahva.

Rask venyi yön NHL-kierroksella 27 torjuntaan, kun vahti nollasi Dallas Starsin lukemin 2-0. Bruins-vahti otti nollapelin eteen useamman komean torjunnan. Sen myötä suomalaistähti sai pelin jälkeen hulppeat kehut sekä valmennukselta että joukkuekavereilta.

Paikallismedian toimittaja innostui kysymään nollapelin jälkeen, mikä on viime aikoina muuttunut Raskin tekemisessä, kun kiekot pysähtyvät kerran niin vakuuttavasti? Torjujan vastaus oli ytimekkään loistava.

– Ei mikään, Rask summasi rauhallisesti Boston Heraldin mukaan.

Suomalaisvahti oli tyytyväinen voittopelin jälkeen. Vaikean kauden jälkeen vaikuttaa, että Bruins on saamassa jälleen punaisesta langasta kiinni.

– He saivat paljon maalipaikkoja. Mutta näin laukaukset, mikä teki pelistä paljon helpompaa. Meidän pelaajat blokkasivat paljon laukauksia ja pitivät huolen irtokiekoista. Se on iso ero meidän hyväksemme, Rask kiitteli.

Bruins on tällä hetkellä itäisen konferenssin kahdeksantena. Takana hiillostavat kuitenkin kolmen pisteen päässä oleva Tampa Bay Lightning sekä hurjaan vireeseen päässyt Carolina Hurricanes, joka on ottelun vähemmän pelanneena neljän pisteen päässä.

Lähde: Boston Herald