Pikkuleijonat kohtaa sunnuntaina pelattavassa MM-finaalissa USA:n.

Suomi eteni finaaliin kaadettuaan ensin alkulohkossaan Slovakian, Sveitsin, Latvian sekä Kanadan. Puolivälierissä sekä välierissä Pikkuleijonat joutui puolestaan kovemmille. Ensin joukkue kaatoi jatkoajalla Tshekin, jonka jälkeen saman kaavan kautta Venäjän.

USA voitti Suomen tapaan alkulohkonsa, kun se kukisti Valko-Venäjän, Venäjän, Tshekin sekä Ruotsin. Puolivälierissä sen sijaan kaatui Sveitsi ja välierissä jatkoajalla Ruotsi.

Molempien joukkueiden polku MM-finaaliin on ollut siis hyvin samankaltainen, sillä kumpikaan ei ole hävinnyt otteluakaan tässä turnauksessa.

Leijonat.com poimi finalisteista muutama pelaajaa, jotka näyttelevät joukkueissaan suurta roolia maailmanmestaruutta ratkottaessa.

Suomen 1. ketju

Kristian Vesalainen, Joni Ikonen sekä Linus Nyman muodostavat Pikkuleijonien kivikovan ykkösnyrkin. Vesalainen on dominoinut turnauksen pistepörssiä alusta alkaen, eikä Ikosen tai Nymaninkaan otteissa ole ollut moitittavaa.

Erittäin nälkäinen ketju on koko kisojen vaarallisin. Kyseinen kolmikko voittaa kaksinkamppailuja sekä luo jatkuvasti vaarallisia maalitilanteita. Taitoa ja tehokkuutta löytyy riittävästi. Vielä on onnistuttava kertaalleen.

Miro Heiskanen – Suomi

17-vuotias Heiskanen pelaa erinomaisia MM-kisoja. HIFK:n puolustajalupaus on takonut kuuteen otteluun hurjat tehot 2+10, joilla hän löytyy pistepörssistä toiselta sijalta. Puolustajien pistepörssissä Heiskanen on selvä ykkönen, sillä seuraavaksi tehokkain puolustaja on tehnyt kuusi tehopistettä.

Pikkuleijonien ykköspakki esiintyy ottelusta toiseen harvinaisen kypsästi. Heiskanen ei jäällä hätäile turhia, vaan tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja. Hyvä kiekollinen puolustaja omaa huikeat pelinlukutaidot, jonka myötä myös tehoja syntyy kiitettävää tahtia. MM-turnauksen ykköspakki, joka on ladannut NHL:n varaustilaisuutta ajatellen hurjat näytöt tiskiin.

Phillip Kemp, Quinton Hughes – USA

Yhdysvaltain ykköspakkipari on vetänyt kuusi ottelua puhtain paperin. Tämän kaksikon olleessa jäällä omissa ei soi. Kyseisen kaksikon plus/miinus-tilastot MM-turnauksessa ovat komeaa luettavaa, sillä heidän jääaikana USA:lle ei ole tehty tasakentällisin yhtäkään maalia. Pikkuleijonien ykköspyssyt kohtaavat nyt kovimman haasteensa.