Vuonna 2002 MM-kisojen kultaa juhlinut Slovakia kärsii NHL-pelaajien joukkopaosta.

Ryhmä ei ole saanut houkuteltua vielä yhtään NHL-vahvistusta kisoihin. Nyt myös muista sarjoista on tullut yllättäviä kieltäytymisiä. Tuore esimerkki kevään vaikeuksista nähtiin, kun Slovakian pääsarjassa Banska Bystrican riveissä pelaava Tomas Surovy kieltäytyi kisoista. Hän perusteli päätöstään maan mediassa väsymyksellä.

NHL-pelaajista ovat ehtineet kieltäytyä muun muassa maalivahdit Peter Budaj (Tampa Bay Lightning) ja Jaroslav Halak (New York Islanders) sekä hyökkääjät Marko Dano (Winnipeg Jets), Tomas Tatar (Detroit Red Wings), Marian Gaborik (Los Angeles Kings) Marian Hossa (Chicago Blackhawks) ja Richard Panik (Chicago Blackhawks).

Joukkueessa nähdään väriä SM-liigasta. JYPissä pronssia napannut Michel Miklik (kuvassa) on mukana tuoreessa MM-leirityksessä.

Menestysvuodet historiaa?

Kiekkohullu Slovakia elää keväisin täysin MM-kisoista. Sen takia uutiset joukkueen ympärillä on otettu maan mediassa pettyneinä vastaan.

Slovakia pelasi viimeksi MM-finaalissa keväällä 2012. Tuon jälkeen menestys arvokisoissa on ollut vaisua. Kuvaavaa on, että joukkue on jäänyt puolivälierien ulkopuolelle nyt kolmena keväänä putkeen.

Myös tänä keväänä menestys näyttää olevan vaikean urakan takana. Slovakia aloittaa kisansa Kölnissä. Tosipelit käynnistyvät 5. toukokuuta.