Lukuisilla NHL-vahvistuksilla Venäjän kimppuun hyökännyt Ruotsi aloitti EHT-turnauksen 4-3-jatkoaikavoitolla. Ruotsin riveissä nähtiin peräti 12 NHL-miestä.

Ruotsin alku ottelussa ei ollut kovinkaan vahva, sillä Venäjä karkasi avauserässä 2-0-johtoon. Toisessa erässä Tre Kronor sai maalihanansa auki, mutta Venäjä kuittasi kavennusosuman Sergei Mozjakinin toimesta. Venäläistähti takoi kahteen erään tehot 2+1.

Päätöserässä Ruotsi heräsi lopullisesti taisteluun ja nousi sen ansiosta kahden maalin takaa tasoihin. Maalinteossa onnistuivat John Klingberg sekä Linus Omark.

Jatkoajalle lähdettiin lukemista 3-3 ja sitä ehdittiin pelaamaan reilut neljä minuuttia, ennen kuin Ruotsi rankaisi. Ratkaisevan 4-3-osuman iski Gabriel Landeskog.

Ottelua seurasi Tukholman Hovetissa 8094 katsojaa, joka oli pieni pettymys, sillä kamppailun odotettiin tulevan loppuunmyydyksi. Hovet vetää 9000 katsojaa.