HELSINKI. Leijonat kohtaa tänään isäntämaa Tshekin kauden viimeisen EHT-turnauksen avauksessa. Mukana on lähes kaikki NHL-vahvistukset Joonas Korpisaloa lukuun ottamatta.

Suomalaisten ykkösketjuna otteluun lähtee NHL-tähdet Sebastian Aho, Valtteri Filppula ja Jesse Puljujärvi. Kolmikko oli ensimmäisen kerran yhdessä tiistaina, kun Leijonilla oli viimeiset harjoitukset Suomessa ennen lähtöä Tshekkeihin.

Valtteri Filppula oli ketjuun harjoitusten jälkeen tyytyväinen. Nuoret miehet pitivät hyvää vauhtia yllä NHL-veteraanin laidoilla.

– Hyvältä tuntui. Pitää mennä täysillä, että pysyy mukana, Filppula heitti harjoitusten jälkeen.

NHL-tulokkaat sopivat loistavasti 33-vuotiaan sentterin rinnalle ja palaset alkoivat heti loksahdella paikoilleen. Ensimmäisten treenien jälkeen ei kritisoitavaa löytynyt.

– Pitäisi olla hyvä kenttä. Ei tarvitse hirveästi neuvoa, kumpikin on fiksuja pelaajia. Toki pitää vielä juttuja sopia, Filppula päätti.

Tänään alkava EHT-turnaus on viimeinen tapahtuman ennen ensi viikolla alkavia MM-kisoja. Suomen ja Tshekin välinen ottelu alkaa 19.30 ja se on katsottavissa suorana Ylen TV2:ssa. Lähetys alkaa 19.15.

Jani Harjula, Helsinki
Twitter: @JaniHarjula