Helsinki. Edmonton Oilersin Jesse Puljujärven alkukausi ei mennyt toivotulla lailla. Katsomossa istuminen, olematon peliaika ja uusi kuviot tuntuivat välillä raskaalta.

Lopulta tie vei farmiin ja Bakersfield Condorsiin. Aina ei pystynyt leveästä hymystään tunnettu hyökkääjä edes nauttimaan jääkiekon pelaamisesta. Kaikki päätyi kuitenkin parhain päin.

– Välillä oli vähän sellaista jäpittämistä, ettei aina nauttinut. Mutta oon kyllä tyytyväinen kauteen. Pystyi kehittymään ja oppi siitä kulttuurista ja pääsi pelaamaan, Puljujärvi kertoi medialle tiistaina Leijonien harjoitusten jälkeen.

Uusi ympäristö toi mukanaan uudet haasteet. Pelityyli on Pohjois-Amerikassa hyvin erilainen, mutta myös kaukalon ulkopuolinen elämä vaati totuttelua. Joskus saattoi jopa tulla äitiä hieman ikävä.

– Kyllä siellä välillä tuli äitiä ikävä. Ei tässä niin vanhoja olla, ettei pystyisi tulla.

Leijonatähti sanoo kuitenkin, että pääsi totuttautumaan elämään uudessa kotimaassaan. Edes kielen kanssa ei laitahyökkääjällä ole enää ongelmia.

– Hyvin on pärjännyt. Kieli on kehittynyt hyvin. Pystyn hyvin kommunikoimaan ja ymmärrän kaiken. Oli mukava saada uusia ystäviä ja tutustua siihen kulttuuriin, Pulju päätti.

Jani Harjula, Helsinki
Twitter: @JaniHarjula