Leijonat nappasi lauantaina komean päänahan, kun se kukisti Venäjän maalein 1-0.

Ottelun suurimpana onnistujana voidaan pitää Leijonien maalilla debytoinutta Joonas Korpisaloa. Nuori maalivahti piti Suomea pystyssä vaikeina hetkinä ja jätti täten joukkueelle mahdollisuudet voittoon.

Ottelun ainoasta maalista vastasi tällä kertaa Valtteri Filppula.

Leijonat.com nimesi ottelun päätyttyä kolme tärkeintä pointtia.

1. Voitto

Itseluottamuksen kannalta iso voitto. Venäjän tähtisikermän kaataminen ei ole koskaan helppo tehtävä. Suomen pelaamisessa riittää vielä paljon tekemistä, mutta jos tulosta tulee heikommillakin esityksillä, on jotain tehty myös oikein. Leijonien kokoonpano on elänyt valtavasti ja se vaatii aikaa, että peli saadaan uomiinsa. Tekeminen näyttää onneksi nousujohteiselta.

2. Joonas Korpisalo

Suomella ei ole MM-turnauksessa maalivahtiongelmaa. Sekä Harri Säteri että Joni Ortio ovat lyöneet tiskiin vahvat näytöt ja nyt saman teki Joonas Korpisalo. Debyytti on useille pelaajille vaikea paikka, mutta Korpisalolle se ei ollut. Nuori maalivahti joutui välittömästi kovaan haasteen pariin, josta hän selvisi erinomaisin paperein. Vahva ehdokas ykkösmaalivahdiksi.

3. Leijonien 1. ketju

Sebastian Aho, Valtteri Filppula ja Jesse Puljujärvi yhdessä kuulosti alkujaan erinomaiselta ketjulta. Nyt kyseinen kolmikko on pelannut kaksi ottelua yhdessä, eikä se ole jättänyt kovinkaan hyvää kuvaa. Tulosta ei synny, eikä peli ole yhtenäistä, vaan todella sekavaa. Kolmikosta etenkin Puljujärvi tuskailee tekemisensä kanssa. Nostaisin henkilökohtaisesti ykköseen Mikko Rantasen. Muutoksia on tehtävä ja nopeasti.