Leijonien lauantai-iltapäivän peli Venäjää vastaa oli kaikkea muuta kuin helppo.

Vaikka suomalaisryhmä onnistui kaapimaan pelistä 1-0-voiton, oli leijonaryhmän peli varsinkin viisikoin vielä melkoista hakemista.

Joukkueen suurin onnistuja löytyi maalilta. Nuori Joonas Korpisalo torjui alusta alkaen upealla tasolla. Nuorukainen piti varsinkin avauserässä Suomea yksin pystyssä.

Ottelu oli Columbus Blue Jacketsin nuorukaiselle uran ensimmäinen A-maajoukkueessa. Se unohtui kuitenkin pian – vahti esiintyi maalillaan jo avausvaihdoista alkaen kuin konkarivahti.

Korpisalon vahvuudet tulivat heti esille maajoukkueen matkassa. Vaikka isokokoisen vahdin torjuntatyyli on yllättävän aggressiivinen, huokui 190-senttisen torjujan otteista läpi ottelun itsevarmuus.

Korpisalo pystyi Venäjää vastaan venytyksiin vielä jäänipinnastakin käsin. Se on iso vahvuuus noin pettävän vahdin kohdalla.

Maalivahtiruletti pyörii

Samalla Leijonien maalivahtitaistelu MM-kisojen ykkösvahdin paikasta tiukkeni jälleen. Korpisalo osoitti heti haastavansa tosissaan Joni Ortion ja Harri Säterin tasaisessa maalivahtitaistossa.

Kolmen vahdin välille on ollut ennen harjoituspelejä hyvin vaikea tehdä suuria eroja. Sen takia voisi kuvitella, että Tshekin turnauksen peleillä on iso merkitys myös Pariisia ajatellen.

Maalivahtipeliä parempien ymmärtävien ammattilaisten mukaan suurin osa maalivahdin taistosta käydään pään sisällä. Sen takia moni mietti, onko 23-vuotiaasta maajoukkuedebytantista kestämään MM-kisojen paineet.

Korpisalon nollapeli oli varsin ytimekäs vastaus epäilyille. Tärkeämpää oli kuitenkin se, että torjuja osoitti heti itselleen olevansa valmis torjumaan isossa roolissa myös Leijonien matkassa.