Leijonat jatkaa MM-kisoihin valmistautumistaan sunnuntaina, kun se kohtaa viimeisessä EHT-ottelussaan naapurimaa Ruotsin.

Suomi lähtee otteluun yhden tappion sekä yhden voiton saattelemana. Avausottelussa Leijonat taipui isäntämaa Tshekille, mutta lauantaina Venäjä kaatui komeasti maalein 1-0. Näissä otteluissa Suomella on ollut ensimmäistä kertaa tänä keväänä mukana NHL-vahvistukset.

Suomen ja Ruotsin välinen ottelu käynnistyy kello 15.30. Leijonat.com nostaa esille kolme suomalaispelaajaa, jota seurata illan pelissä.

Seuraa heitä:

Mikko Rantanen

Leijonien kovimpia aseita. Ei saanut vielä kahdessa ensimmäisessä ottelussa itsestään parasta irti, mutta nyt se on vain ajankysymys. Isokokoinen hyökkääjä suojaa kiekkoa erinomaisesti. Tekee tunnollisesti töitä hyökkäys- sekä puolustussuuntaan. Vahva maalineduspelaaja, jolta voidaan odottaa maaleja.

Veli-Matti Vittasmäki

Vittasmäki on tullut ennakkoluulottomasti sisään Leijoniin, jossa hän pelaa vasta ensimmäisiä pelejään. Osa ihmetteli Ilves-puolustajan nimeämistä MM-leiritykseen, mutta tuskin ihmettelee enää. Monipuolinen puolustaja esiintyy jäällä varmaotteisesti, eikä tee hölmöjä virheitä. Ollut Leijonissa puolustuksen parhaimmistoa. Yllätysnimi MM-kisoissa?

Oskar Osala

KHL:n finaaleista Leijoniin liittynyt Osala on tullut joukkueeseen hyvin sisään. Miehen rooli on ollut nelosketjussa, jossa hän on hoitanut ruutunsa mallikaasti. Kovalla asenteella esiintynyt Osala sopii niin alempiin ketjuihin kuin tuloskenttiinkin. Pelaa itseään kisakoneeseen.