KÖLN. Torstaina alkavien puolivälierien alla ilmassa on yksi iso kysymys: kestääkö areenan jää Saksassa?

Jo nyt on tullut selväksi, ettei Kölnin areenaa ole suunniteltu siihen, että siellä pelattaisiin vielä toukokuun lopulla jääkiekkoa. Lohkovaiheessa jouduttiin jo kaksi ottelua keskeyttämään kokonaan surkean jään takia.

Eikä tilanne ainakaan helpotu loppupelejä ajatellen. Kölnissä on rikottu tällä viikolla jo 25 asteen helleraja, joten jää ei tästä ainakaan parane.

Keskiviikkona jo USA:n harjoituksissa jää oli silmämääräisesti surkea. Vesi ei ehdi millään jäätyä tarpeeksi nopeasti, minkä takia jäästä tulee laikukasta ja pehmeää. Pelaajat valittivat tästä jo turnauksen avauspäivinä – keskusteluissa tulee olemaan sama sävel myös jatkossa.

Leijonat hyppää torstaina uuteen kaukaloon ottelussa USA:ta vastaan. On kiinnostava nähdä, miten nopeasti joukkue sopeutuu sohjokeleihin. Pelkästään sen takia USA saa ison edun puolivälieriin.

Kölnissä pitäisi pystyä pelaamaan kahden puolivälierän lisäksi myös välierät ja mitalipelit. Hyvä puoli järjestäjille on se, että pelin määrät vähenevät jatkopelejä varten.

Silti ilmassa leijuu ikäviä uhkakuvia ratkaisupelien alla. Mikäli mitalipelejä joudutaan keskeyttämään jään takia, antaa se ikävän jälkimaun muuten onnistuneille kisoille.

Ilari Isotalo, Köln
Twitter: @IlariIsotalo