Helsingin Jokerit julkaisi tänään sopimuksen Sami Lepistön kanssa. Samalla seura piti ainoan tiedotustilaisuutensa koskien pelaajahankintoja.

Vaikka Jokerit sai kaapattua kovan nimen puolustukseensa ja solmittua jatkosopimuksen myös Jesper B. Jensenin kanssa, on joukkueeseen vielä haussa selkeä ykköspakki. Ville Lajusen ja Topi Jaakolan lähtö helsinkiläisseurasta jättää takalinjoille suuren aukon.

– Katsotaan mitä markkinat tuo tullessaan, löytyykö sieltä rightin pakkia tai ykkösluokan pakkia. Niitä hakee kaikki muutkin joukkueet. Vielä on vaikea sanoa, pelaajamarkkinoilla on todella hiljaista, seuran GM Jari Kurri totesi.

Kurri sanoo hiljaisten markkinoiden johtuvan yllättävästä syystä. Vegas Golden Knights sekoittaa pakkaa liittymällä ensi kaudella NHL-sarjaan. Se avaa myös useita työpaikkoja huippupelaajille.

– Kaikki panttaavat päätöksiään tällä hetkellä. Agentitkaan eivät tuo hirveästi pelaajia markkinoille. Odotetaan mitä tulee tapahtumaan. Luulen, että heinäkuu tulee olemaan vilkasta aikaa. NHL:n varaustilaisuudet on silloin jo pidetty ja NHL:stä vapautuu vapaita agentteja.

Lisää painetta puolustajan hankkimiseen Kurrille ja Jokereille lyö vielä Arturs Kuldan ja Chay Genowayn tilanne. Molempien puolustajien sopimus päättyy tähän kauteen ja ainakaan vielä jatkosta ei ole sovittu.