Leijonien MM-urakka päättyi sunnuntaina, kun joukkue taipui pronssiottelussa 3-5-tappioon Venäjää vastaan.

Leijonien matka mitalipeleihin oli erittäin kivinen, sillä pahimmillaan näytti siltä, ettei joukkue pelaa tänä keväänä mitaleista ollenkaan. Toisin kuitenkin kävi, kun joukkue ryhdistäytyi juuri tiukimmalla hetkellä.

Leijonat.com listasi alle Leijonien tähdistökentällisen. Ilman näitä pelaajia suomalaisten kesäloma olisi voinut alkaa jo aikaisemmin.

HYÖKKÄÄJÄT:

Veli-Matti Savinen

Savinainen nousi MM-turnauksen aikana joukkueen parhaimmistoon. Oli kentällä olleessaan useasti vaarallinen ja nousi lopulta ykkösketjuun. Virheitä sattuu edelleen pelin sisällä liikaa, mutta mies taitaa todella maalinteon. Repi, raastoi ja riisti. Leijonien näköinen pelaaja.

Sebastian Aho

Leijonien paras pelaaja. Lukee peliä uskomattomalla tavalla, jonka myötä tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuja. Aho on pienikokoinen, mutta voittaa silti kaksinkamppailuja. Loi turnauksessa jatkuvasti paikkoja itselleen ja muille. Turnaus ei ollut Aholta täysosuma, mutta loisti monessa ottelussa yksilötaidoillaan.

Mikko Rantanen

Leijonien hyökkäyspään pelote. Rantasesta on hiottu Pohjois-Amerikassa maalintekijä, jonka tulokset huomasi Leijonissa. Parkkeerasi itsensä maalin eteen, eikä siitä hevillä liikahtanut. Piti nuoresta iästään huolimatta myös ääntä joukkueen sisällä. Tulevaisuuden kapteeni.

PUOLUSTAJAT:

Julius Honka

Nuori puolustaja teki välillä jäällä mitä huvitti. Erinomainen luistelija ja taitava kiekonkäsittelijä laittoi vastustajan puolustuksen välillä umpisolmuun. Antoi vahvoja näyttöjä osaamisestaan. Omaa hyvän laukauksen, jota osaa myös käyttää. Kaksinkamppailupelaamisessa riittää vielä tekemistä, mutta on vain ajankysymys, kun sekin osa-alue on hallinnassa.

Lasse Kukkonen

Leijonien tuki ja selkäranka. Pelkkä Kukkosen olemus toi Leijonille voimaa ja uskoa omaan tekemiseen. Piti vaihtoaitiossa ja pukukopissa tärkeitä puheita, joilla viimeistään herätti joukkueen taisteluun. Ilman Kukkosta Leijonien liekki ei olisi missään vaiheessa syttynyt.

MAALIVAHTI:

Harri Säteri

Säteri nousi kuin nousikin joukkueen ykkösvahdiksi. Teki tukun huippupelastuksia, jolla hilasi joukkueen lopulta aina mitalipeleihin saakka. Nopea reaktiotorjuja ei pystynyt virheettömään suoritukseen, mutta suoriutui kisaurakasta paremmin kuin Korpisalo. Huippuveskari, joka tuskin pysyy kauaa vapaana siirtomarkkinoilla.