Suomalainen jääkiekkolegenda Teemu Selänne oli MM-kisojen aikaan medioiden tentattavana, kun hänet aateloitiin IIHF:n Hall Of Fameen.

Nykyisin 46-vuotias neljän lapsen isä kertoi, että hän lopetti peliuransa aivan oikeaan aikaan. Tshekkiläislegenda Jaromir Jagr puolestaan pelaa edelleen ja huikealla tasolla.

– Jätin kaikkeni jäälle. Kerran kun tulet vanhaksi, niin on enää todella vaikea pitää itseään iskussa. Pelasin lähes 44-vuotiaaksi, ihmiset eivät voi edes kuvitella millaista se on.

– Katsokaa Jaromir Jagria, joka on 45-vuotias ja pelaa edelleen. Olen erittäin ylpeä hänestä – se on hämmästyttävää, Selänne kehui tshekkiläiselle iSportille.

Suomalaislegendalta kysyttiin myös, uskooko hän, että Jagr voisi pelata ammattilaisena jopa 50-vuotiaaksi saakka. Selänne ei ainakaan suorilta käsin tyrmännyt ajatusta.

– Tiedätkö mitä? Eihän sen pitäisi olla mahdollista, vai mitä? Mutta eihän hänestä koskaan tiedä.

– Se riippuu siitä, kuinka hän pitää huolta terveydestään, joka ei todellakaan ole hauskaa. Pelasin lähes 44-vuotiaaksi ja kaikista vaikeinta oli kasata itsensä aina uudestaan. Ottelutahti oli niin luja, että se oli ongelma, Selänne vastasi.

Lähde: iSport