Pekka Rinne on suosikki NHL:n kevään pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, arvioivat eri vedonlyöntiyhtiöt.

Muun muassa NordicBet nostaa Rinteen ennen finaaleja selväksi ennakkosuosikiksi. Kuvaavaa on, että suomalalaistähden kerroin on romahtanut pudotuspelien aikana.

Poikkeukselliseksi tilanteeen tekee se, että Penguins on silti finaalien selvä suosikki.

– Useimmiten valituksi tulee pelaaja joukkueesta, joka on juuri voittanut Stanley Cupin, mutta poikkeuksiakin historiasta löytyy. Jos finaaleissa ei tapahdu ihmeitä, eli Rinne jatkaa ihmeellisiä huippusuorituksiaan, uskomme, että suomalaista ei tällä kertaa voi sivuuttaa, toteaa Betssonin iGaming-asiantuntija Juha Kvist.

Conn Smythe Trophyn saajan valitsevat Professional Hockey Writers’ Association -järjestön jääkiekkotoimittajat – ja se näkyy palkituissa. Trophy on jaettu keväästä 1965 alkaen, ja vain kolmesti on valinta kohdistunut Pohjois-Amerikan ulkopuolelle: ruotsalainen Niclas Lidström voitti vuonna 2002, maanmiehensä Henrik Zetterberg 2008 ja venäläinen Jevgeni Malkin 2009.

Mikäli Rinne voittaisi, olisi hän historian ensimmäinen pudotuspelien arvokkain suomalaispelaaja.

Rinteen voittajakerroin Conn Smytheen oli pudotuspelien alkaessa huhtikuussa 35. Nyt kerroin on romahtanut ja on enää 1.83. Toinen kertoimien TOP5-suosikkeihin pudotuspelien aikana noussut on Rinteen sveitsiläinen seurakaveri Roman Josi, joka ei ollut 70 pelaajan kerroinlistalla alun perin lainkaan.

Lähde: NordicBetin tiedote