Nashville Predators ei ole hävinnyt kahta ensimmäistä peliään pelkästään maalivahtipeliin.

Joukkueen suomalaisvahti Pekka Rinne on joutunut silti varsinkin Pohjois-Amerikassa melkoisen murskakritiikin silmiin. On ollut kiinnostavaa seurata, kuinka erityisesti paikalliset NHL-toimittajat ovat ruotineet kahta ensimmäistä finaalia tilastojen kautta.

Kun katsoo otteita kaukalossa, on kritiikki ymmärrettävää. Samalla kun Predatorsin puolustuspeli on sakannut kevään ratkaisevilla hetkillä, on myös Rinteen otteet olleet hapuilevia.

On liiallista laittaa kahta avaustappiota Rinteen piikkiin. Silti kritiikki osuu yllättävän hyvin maaliinsa – suomalaistähden kaikista elkeistä näkee, etteivät kaksi avauspeliä ole menneet suunnitellulla tavalla.

Predatorsin peli on ollut jopa yllättävän hyvää kahden finaalin jälkeen. Sen takia Rinne joutuu nyt ensimmäisenä tulilinjalle. Karu totuus on, että Predators-tähti on hävinnyt kaksi finaalia täysin 100-0 Penguins-tulokas Matt Murraylle.

Ennen finaaleja pohdittiin jo, että Rinne on kevään suurin suosikki NHL-pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkintoon. Kevään finaalit ovat kääntäneet kelkan kuitenkin täysin toiseen suuntaan – suomalaiselta vaaditaan jo isoa tasonnostoa, jos hän haluaa olla finaalien paras maalivahti.