NHL-seura Calgary Flamesin varatoimitusjohtaja Craig Conroy paljastaa seuran verkkosivuilla, että he olivat hyvin yllättyneitä saadessaan varatuksi hyökkääjä Matthew Tkatchukin.

Calgary pääsi varamaan viime kesänä kuudennella vuorolla pelaajan ja se riitti tällä kertaa jättipottiin. Yksikään edellä ollut seura ei ollut poiminut yhdysvaltalaislahjakkuutta, jonka myötä Calgary pääsi varaamaan hänet.

– En olisi ikinä uskonut, että hän olisi ollut vielä saatavilla.

– Muistan kun olimme Combine-testileirillä Buffalossa ja jututimme häntä. Ajattelimme, että tämä on niin suuri pettymys, koska hän on juuri sitä, mitä etsimme. Me istuimme odottamaan seuraavaa pelaajaa masentuneena. Ajattelimme, että Edmonton varaisi hänet, Conroy paljasti.

Lopulta iloinen yllätys oli kuitenkin valmis, kun Edmonton Oilers nappasi varaustilaisuudesta Jesse Puljujärven itselleen. Näin Calgary sai juuri sen, mitä he halusivatkin.

19-vuotiaan laitahyökkääjän hankinta osoittautui lopulta onnistuneeksi, kun Tkachuk pelasi runkosarjassa tulokaskaudellaan 76 ottelua, joissa hän tehtaili komeat tehot 13+35=48.