Puolustaja Juuso Välimäki saattaa tulla varatuksi NHL:ään Winnipeg Jetsin toimesta, kertoo The Hockey Writersin toimittaja Rob Mahon.

Winnipeg etsii tiettävästi vasenkätistä puolustajaa, joka on vahva hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Sen lisäksi puolustajan täytyisi taitaa pisteiden teko. Näistä kriteereistä Välimäki täyttää tällä hetkellä jokaisen.

18-vuotias suomalaispuolustaja pelasi viime kaudella mainion kauden WHL:n Tri-City Americansissa tehden 60 runkosarjaotteluun tehot 19+42=61. Upeat pisteet antavat osviittaa siitä, mihin Välimäki pystyy hyökkäyspäässä. Kokoakin nuorelta pelaajalta löytyy jo mukavasti, sillä hän on 188-senttinen ja 91-kiloinen.

Mahonin mukaan yllämainituista syistä Välimäki voisi olla Winnipegin näköinen valinta. Tätä asiaa puoltaa myös THW:n Ryan Pike, jonka mukaan suomalaislupauksen heikkoudet ovat sellaisia, joita saadaan korjattua ajan ja tiukan harjoittelun kautta. Huomionarvoista on myös se, että Välimäki on ottanut viime kausina valtavia kehitysaskelia. Pelaajaa kuvaillaan myös ikäistään paljon kypsemmäksi.