Leijonilla on takanaan surkein vuosi pitkään aikaan. Lauri Marjamäki joutui pahaan paikkaan maajoukkueen peräsimessä.

Suomen A-maajoukkueen menestys jääkiekon World Cupissa ja EHT-turnauksissa oli lähes ennennäkemättömän huonoa. Kärkimaat kävelivät Leijonien yli kauden avanneessa World Cup -turnauksessa, eikä turnauksesta irronnut voittoakaan. EHT-kiertueella Suomi onnistui voittamaan vain viisi ottelua 12 mahdollisesta.

Jääkiekon MM-kilpailuissa maajoukkue konttasi pelillisesti, mutta lopulta jopa taisteli turnauksen pronssiotteluun ja neljänneksi. Suoritus oli reilusti parempi kuin mitä turnauksen yleisilme antoi odottaa.

Tulevaisuus valoisampi kuin koskaan

Kehnosta menestyksestä huolimatta Leijonien tulevaisuus näyttää silti ehkä kirkkaammalta kuin koskaan. Julius Honka oli MM-kisojen kypsällä ja rohkealla pelillään kirkas välähdys tästä tulevaisuudesta.

Tukku suomalaisia pelaajia on jälleen maailman halutuimpien joukossa, kun heitä varataan NHL:ään ensi viikon viikonloppuna. Vielä hienompaa siitä tekee se, että suuri määrä puolustajia on arvostettu maailman parhaimpien lupauksien joukkoon. Leijonat on lähivuosina saamassa sellaisen puolustuskaluston, jollaista ei olla ehkä nähty ikinä A-maajoukkueessa.

Viime vuoden nuorten kultaleijonista peräti 12 pelaajaa oli mukana NHL:n tulokkaiden Scouting Combine -leirillä. Suuren osan odotetaan kamppailevan pelipaikoista jopa ensi kaudella. Kun ottaa huomioon Patrik Laineen, Sebastian Ahon, Jesse Puljujärven, Julius Hongan, Kasperi Kapasen, Artturi Lehkosen, Sami Vatasen ja Rasmus Ristolaisen kaltaiset nuoret tähdet, jotka jo loistavat maailmalla, on kasassa sellainen perusta Leijonille, että jokainen huippuvalmentaja janoaa päästäkseen sen peräsimeen.

Lisäksi näiltä pelaajilta löytyy jo juniorivuosilta ja sitä kliseistä voittamisen kulttuuria. Huoli pois, kiekkokartalla on kaikki enemmän kuin hyvin.