Suomalaislupaus Ville Husson viime kausi sisälsi sekä vaikeuksia että onnistumisia.

Nuori vahti aloitti ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa vielä tunnustellen. Kun pelipaikka AHL:ssa oli alkuun kiven alla ja joukkuekaverit sekä sarja täysin vieraat, oli syksy vielä hakemista.

Sen myötä Husso haki välillä vauhtia myös ECHL:stä. Se kannatti – lopulta torjuja oli AHL-joukkue Chicago Wolvesin parhaimmistoa kevään ratkaisupeleissä.

Leijonat.com tapasi Husson, joka valmistautuu Suomessa jo tulevaan kauteen. Nuori vahti osallistui Street Hockey -turnaukseen, minkä yhteydessä hän avasi kesän kuulumisiaan.

– Ensimmäinen vuosi on aina vaikein. Mutta positiivinen maku jäi kokonaisuutena. Peli on erilaista ja elämä erilaista, Husso summaa Leijonat.comille.

Vuosi opetti paljon. Kevään pudotuspeleissä Hussolla kulki aivan eri tavalla kuin syksyllä.

– Silloin pääsi pelaamaan ja sai onnistumisia. Nautin vain siitä ja annoin palaa, Husso lisää.

Tavoite NHL:ssä

Husson katseet kääntyvät pian syksyyn. 22-vuotias torjuja kertoo jo harjoittelevansa hiljalleen ensi kautta kohden.

Nuorukaisen mukaan motivaatiota ei ole vaikea löytää. Husso kertoo suoraan tavoitteekseen paikan NHL:stä. Se ei ole ihan helppo homma St. Louis Bluesin organisaatiossa.

– Se ei välttämättä ole aina omissa käsissä. Mutta sitä varten tehdään töitä, Husso kiteyttää.

Bluesin maalilla torjui viime kaudella upeasti pelannut Jake Allen. Tämän ohella seuralla on sopimus 31-vuotiaan Carter Huttonin kanssa. Läpimurto NHL:ään vaatii siis paljon Hussolta.

Katso katulätkäturnauksessa loistaneen Husson kesäkuulumiset tästä: