Miro Heiskanen kuuluu kesän NHL-varaustilaisuuden parhaiden pakkien joukkoon.

Mutta onko suomalaislupaus tilaisuuden paras vai toiseksi paras pakki? Siitä NHL-asiantuntijat ovat eri mieltä. NHL.com julkaisi laajan artikkelin, jossa vertaillaan Heiskasta toiseen superlupaus Cale Makariin.

Nimettöminä pysyvät kykyjenetsijät vertailevat kaksikkoa avoimesti. Sekä Makarinin että Heiskasen puolelle löytyy laajasti tukea.

Yksi kiekkoammattilainen vertaa suomalaista jo NHL-legendaan.

– Heiskanen on listallani numero yksi. Hän on Scott Niedermayer – oman sukupolvensa edustaja. Peli on hänelle helppoa – miten hän luistelee ja miten hän rakentaa peliä, kykyjenetsijä ylistää.

HIFK-lupaus Heiskasen etu eri arvioissa on se, että hän on todistanut SM-liigassa pärjäävänsä aikuisia vastaan. Sen myötä eri kykyjenetsijöiden mukaan suomalaisen ympärillä on vähemmän kysymysmerkkejä.

Junnutähti Kanadasta

Myös Makar saa paljon tukea. 18-vuotias kanadalainen kiekkoili menneen kauden Brooks Banditsin riveissä AJHL:ssä.

Sen myötä Makarilla on hyvin erilaiset lähtökohdat varaustilaisuuteen. Huippuvireinen pakki iski menneellä kaudella junioriosarjassa hurjat 75 tehopistettä.

– Hänen potentiaalinsa on hurja. Hänellä on saumat kasvaa parhaaksi pelaajaksi NHL-varaustilaisuuksissa viiteen vuoteen. Hänen kykynsä luistella on omalla tasollaan – samoin nopeus, eräs kykyjenetsijä muotoilee.

Kumpi nousee lopulta NHL-draftin ykköspakiksi? Se selviää vasta viikonlopun varaustilaisuudessa.