NHL-laajentumisvaraustilaisuuden yksi onnellisimpia miehiä on varmasti Teemu Pulkkinen.

Nuori hyökkääjä sai yllättävän oljenkorren NHL-uralleen, kun Las Vegas Golden Knights nappasi hänet Arizona Coyotesista. Hankintaa voi pitää jättiyllätyksenä: harva pohjoisamerikkalainen media nosti suomalaista edes vaihtoehdoksi NHL-tulokkaalle.

25-vuotiaalle Pulkkiselle siirto on (jälleen) viimeinen oljenkorsi taalajäillä. Viime kausi meni penkin alle sekä Minnesotassa että Arizonassa: varsinkin kevät oli pettymys, kun Pulkkinen jäi lopulta ilman todellista näytönpaikkaa Coyotesin riveissä.

Vegasissa sen sijaan luotetaan maalitykkiin, jolla on allaan useampi upea kausi AHL:ssä. Joukkue olisi saanut Arizonasta usean kovan pelimiehen – joukkue tuskin nappasi Pulkkista riveihinsä pelkästään huvin vuoksi.

Järkeen käy, että suomalainen saa uhkapelikaupungissa todellisen näytönpaikan. Se on jo iso asia Pulkkiselle, joka jämähti viime kaudella pieneen rooliin molemmissa NHL-seuroissaan.

Hylkiöiden joukkue

Las Vegasin historian ensimmäinen NHL-ryhmä on myös muuten mielenkiintoinen. Materiaaliltaan joukkue on helppo tuomita sarjan tyvipäähän.

Joukkueen menestymisen ratkaisee se, miten ryhmä hylkiöitä löytää yhteisen sävelen. Kun jokainen pelaaja tulee eri lähtökohdista yhteen, täytyy ryhmädynamiikka löytää mahdollisimman pian.

Identiteetti on helppo rakentaa juuri rappioromantiikan takia: Vegasissa kiekkoilee ensi kaudella lauma jääkiekkoilijoita, joilla ei ole muuta kuin näytettävää ja voitettavaa.

Juuri Pulkkisten kaltaiset esimerkit pääsevät todistamaan NHL-faneille paljon. Pelkästään sen takia on kiinnostava nähdä, millaisia ässäkortteja Vegas kaivaa ensi kaudella hihastaan.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo