Nashville Predators sai NHL:n varaustilaisuudesta huippulupaavan suomalaisen, vaikka seura pääsi varaamaan viimeisten joukossa.

Ensimmäisellä kierroksella varausnumerolla 30 Nashville pääsi poimimaan pelaajan, jota he eivät varmastikaan odottaneet enää vapaana olevaksi, kun he huusivat Eeli Tolvasen nimen.

Nashville ei odottanut kovinkaan paljoa ensimmäiseltä varauskierrokseltaan, mutta he päättivät sen upealla tavalla.

– Menetettyään James Nealin Vegas Golden Knightsiin laajennusdraftissa, nappasi Predators toisen sniperin varaustilaisuudesta. Tolvanen ei ole välitön korjaus, mutta organisaation on oltava tyytyväinen saamaansa pelaajaan, RealSport101-sivustolle kirjoittava Benjamin Nixon hehkuttaa.

Toimittajan mukaan on epäselvää, miksi suomalaislupaus putosi varaustilaisuudessa noin myöhäiselle sijalle, mutta BC Interruptionin mukaan osa joukkueenjohtajista oli pitänyt pelaajaa hieman ylimielisenä haastattelujen yhteydessä.

Tolvanen pelasi kuluneella kaudella huikean hienon kauden USHL:n Sioux City Musketeersin riveissä. Ensi kaudella nuorukaisen piti pelata Bostonin yliopistojoukkueessa, mutta häntä ei valittu kouluun opiskelijaksi.