Helsingissä pelataan 1. heinäkuuta perinteinen tennisturnaus, kun suomalaiset NHL-tähdet mittelevät voimiaan legendaarisessa Bermudan Kannu -turnauksessa.

Turnauksessa nähdään kovia otteluita: nelinpelissä vastakkain iskevät muun muassa parit Teemu SelänneJari Kurri ja Patrik LaineAleksander Barkov.

Laine ja Barkov saivat kutsun perinteiseen tapahtumaan Kurrilta ja Selänteeltä, jotka ovat hallinneet vuosikymmeniä Bermuda-tennistä. Odotettavissa on kiihkeä kamppailu voitosta, sillä sekä Laineella että Barkovilla on vahva tennistausta.
– Oli kyllä uskomatonta saada haaste omilta idoleilta, joita on tullut seurattua pienempänä todella paljon. On erittäin suuri kunnia päästä pelaamaan Bermuda-tenniksessä, Laine sanoo.
Huippukunnossa oleva 46-vuotias Selänne on pelannut viimeisen vuoden aikana tennistä useita kertoja viikossa. Kurri, 57, on pelannut vain muutaman kerran, mutta on aina ollut hyvä tennispelaaja.
– Treenasimme Jarin kanssa keskiviikkona Kalastajatorpalla. En ole yhtään huolissani. Jari löi hyvin, Selänne sanoo.

Hurja määrä suomalaistähtiä

Turnauksessa nähdään myös muuten kova kattaus kiekkotähtiä. Bermuda-cupin tiedotteessa kerrotaan paikalla nähtävän usea nykyinen ja ex-kiekkotähti.

Stanley Cup -voittajia ovat Selänne, Kurri, Jere Lehtinen, Teuvo Teräväinen sekä scout-mestarit Matti Väisänen ja Christian Ruuttu.
Muita kovia nimiä ovat muun muassa Leo Komarov, Mikael Granlund, Sami Lepistö, Teemu Pulkkinen, Sean Bergenheim, Niklas Hagman, Ilari Filppula, Tuomo ja Jarkko Ruutu, Mika Kortelainen, Janne Niinimaa, Markus Ketterer ja Sakari Lindfors.
Turnaus pelataan Kalastajatorpalla ja peleihin on ilmainen sisäänpääsy. Tapahtuman tuotot ohjataan lasten mielenterveyden hoitoon.
Tämän vuoden Bermudan Kannu -turnaus on samalla Matti Hagmanin muistoturnaus, jonka johdosta jokaisen bermudalaisen hihassa on numero 20.
Lähde: Bermudan Kannu -turnauksen tiedote