Jussi Jokisen värvääminen on loistava ja harkittu veto Edmonton Oilersilta.

34-vuotias suomalaishyökkääjä solmi kanadalaisseuran kanssa yksivuotisen sopimuksen, eikä hankinnan yllä näy ennakkoon synkkiä pilviä.

Jokista on kuvailtu pelaajana ”monipuoliseksi, taitavaksi, tehokkaaksi ja fiksuksi”, eikä turhaan – hän on kaikkea sitä. Eikä siinä vielä kaikki. Kokenut suomalaistaituri on myös todellinen joukkuepelaaja, josta on valtavasti apua niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin.

Jokisen pelillinen anti on varmasti edelleen riittävällä tasolla, mutta mikä tärkeintä, tulee hänestä merkittävä tukihenkilö Jesse Puljujärvelle.

Oulun Kärppien kasvatti kärsi vielä viime kaudella sopeutumisongelmista, mutta nyt hän saa rinnalleen parhaan mahdollisen mentorin. Viidessä NHL-seurassa urallaan pelannut Jokinen auttoi Florida Panthersissa Aleksander Barkovia parhaansa mukaan, ja nyt hän on luvannut tekevänsä saman myös Puljujärvelle, jotta huippulupauksesta saadaan kaikki irti.

Ja mikä parasta Edmonton Oilersille, sai joukkue tämän paketin herkullisen halpaan hintaan. Kokenut suomalaishyökkääjä tienasi vielä viime kaudella 4 miljoonaa dollaria, mutta nyt hän suostui todelliseen palkanalennukseen. Edmontonissa Jokinen tienaa ainoastaan 1,1 miljoonaa dollaria, ja se mitä seura sillä rahalla saa, on mittaamattoman arvokasta.