Jussi Jokinen auttaa ensi kaudella Edmonton Oilersia parhaansa mukaan.

34-vuotias hyökkääjä solmi kanadalaisseuran kanssa perjantaina yksivuotisen sopimuksen, jonka taustalla on muun muassa Oilersin huippulahjakkaan Jesse Puljujärven auttaminen.

Jokinen kertoi seuran verkkosivuilla, että hän oli keskustellut suomalaislupauksen auttamisesta Oilersin GM Peter Chiarellin kanssa, ennen sopimuksen allekirjoittamista.

– Olen siellä aina, kun hän (Puljujärvi) tarvitsee jotain. Hän on nuori kaveri, eikä ole helppoa päästä liigaan, mutta teen kaikkeni auttaakseni häntä kasvamaan pelaajana ja ihmisenä, Jokinen lupaa.

Todella kokenut 34-vuotias suomalaishyökkääjä uskoo myös, että Puljujärvi on vuoden kokemuksen rikkaampana varmasti paljon valmiimpi NHL:ään.

– Hänellä on hyvät mahdollisuudet. Luulen, että hän on pysynyt kesän terveenä ja pystynyt harjoittelemaan. Hänellä on vuosi vyön alla, joten hän voi olla todella hyvä pelaaja ensi kaudella, Jokinen povaa.

Puljujärvi pelasi viime kaudella alkukauden NHL:ssä, mutta suurin osa kaudesta meni lopulta AHL-seura Bakersfield Condorsin riveissä.

LUE MYÖS

Siirtohuhuille vahvistus! Jussi Jokisen mahtava NHL-ura jatkuu uudessa seurassa