KalPan viime sesonki SM-liigassa oli läpilyönti. Finaaleihin asti yltänyt, mutta loppuottelusarjassa Tapparalle taipunut joukkue haluaa jatkaa siitä, mihin se edellisellä kaudellaan jäi.

Kuopiolaisten tuore apuvalmentaja Marko Tuomainen tietää, miltä joukkue haluaa näyttää kaukalossa ensi kaudella.

– Jatkumoa KalPan viime kaudesta, uskoisin, että oli aika raikkaan näköistä. Rohkeasti mentiin ylöspäin ja aktiivisesti karvattiin. Siinä mielessä tarkoitus olisi jatkaa suoraviivaista ja rohkeaa peliä. Joukkue vähän nuorentuu, niin halutaan, että pelaajat kehittyvät aktiivisella liikkeellä ja pelin lukemisella, kolminkertainen MM-mitalisti listaa Leijonat.com:lle puhelimitse.

Joukkueen voisi kuvitella olevan juurikin aktiivinen ylöspäin pelatessa, sillä KalPa hankki kesällä vielä toistaiseksi varsin tuntemattomat vahvistukset.

Kuten Leijonat.com jo aiemmin arvioi, puolustaja Mathew Maione ja hyökkääjä Alex Lavoie ovat ennakko-odotuksissa SM-liigan kovimpia hankintoja.

– He ovat sen tyyppisiä pelaajia, mitä etsittiin. Luistelu ja hyökkäyspeli ovat kunnossa, ja yksi vuosi on alla Euroopassa, joten tietävät, miten isossa kaukalossa pelataan. Ovat pystyneet siellä tekemään tulosta, Peliittoja päättyneellä kaudella luotsannut Tuomainen listaa.

Kuopiolaiset paukuttivat viime kaudella toiseksi eniten maaleja runkosarjassa, kun vastustajan reppu heilui yhteensä 168 kertaa. Saman voi olettaa jatkuvan vajaan parin kuukauden päästä alkavalla uudella kaudella.

– (Maione ja Lavoie) Lähestyvät parasta peli-ikää, eivätkä ole ihan nuoria. Ne olivat ne speksit, millä haettiin ja saatiin, mitä haluttiin. Tosi iso luotto on heihin, että pystyvät auttamaan meitä. Olivat molemmat seurannassa pitkin talvea, ei ole ihan puskista haettu. Kehityskäyrät ovat hyvät, kaikki pitäisi olla kunnossa.