The Hockey News listasi NHL:n parhaat alakierroksien varaukset vuosien 1994-2004 välillä.

Tuolloin tilaisuudessa järjestettiin vielä yhdeksän varauskierrosta, kun nykyään kierroksia on vain seitsemän. Listauksessa kiekkoraamattu pistää järjestykseen pelaajat, jotka nykysäännöillä olisivat jääneet varaamatta NHL:ään.

Kolmantena listalla on Patrik Laineen joukkuetoveri Dustin Bufyglien, joka varattiin 2003 kahdeksannella kierroksella vuorolla 245.

Toiseksi parhaana alakierroksien löytönä pidetään Pekka Rinnettä. Suomalaisvahti varattiin 2004 kahdeksannella kierroksella tilaisuuden 258 pelaajana. Sittemmin kempeleläisestä kasvoi Nashville Predatorsin keulahahmo, mitä ei koskaan haaveillaan loppupään varauksilta.

– Hän on ainut alemmilla kierroksilla varattu maalivahti, joka on onnistunut ottamaan ykkösvahdin paikan ja pitämään siitä kiinni lähes kymmenen vuotta, The Hockey News perustelee valintaa.

Ensimmäisenä listalla löytyy Tomas Kaberle. Tshekkipakki varattiin numerolla 204 ja kahdeksannella kierroksella. Mies pelasi NHL:ssä 984 ottelua, mihin ei ole yltänyt yksikään toinen kahdeksannen tai yhdeksännen kierroksen varaus.