Vancouver Canucks odottaa edelleen kanadalais-suomalaisen Jake Virtasen läpilyöntiä taalajäillä, nbcsports-sivusto kertoo.

Varsin isokokoisen ja nopean hyökkääjän todellinen läpimurto NHL:ssä on vielä tekemättä, vaikka laiturilla olisikin taitojen puolesta raameja lyödä läpi taalajäillä.

Kesällä 2014 ykköskierroksella numerolla kuusi varatulla kahden passin pelaajalla on allaan ailahtelevat pari kautta. Päättyneellä sesongilla Vancouverissa peliaikaa kertyi vain kymmenessä ottelussa, joissa mies keräsi syöttöpisteen.

AHL:n puolella Virtanen teki 65 kamppailussa 19 pistettä. Trendi on laskusuuntainen, sillä ensimmäisellä NHL-kaudellaan laituri iski 13 pistettä.

Virtasen viime vuosien haasteista kertovat osaksi myös muiden saman vuoden varausten saavutukset. Peräkkäin numeroilla 8-10 varatut William Nylander, Nikolaj Ehlers ja Nick Ritchie ovat taalajäillä jo loistaneet maalien ja pisteiden muodossa.

Läpilyödessään Canucksiin Virtanen toisi joukkueelle taitojaan, eli nopeutta ja hyvää laukausta. Kilpailu joukkueeseen tosin on nyt kovaa.

– Virtasen pitää saada ymmärtämään yksityiskohdat siitä, mitä hän pystyisi tuomaan koollaan ja nopeudellaan. Se vie aikaa. Jotkut kaverit sopeutuvat nopeammin, jotkut hitaammin. Haluamme olla kärsivällisiä, Canucksin GM Jim Benning sanoo sivuston mukaan The Provincelle.

Virtasella, jonka isovanhemmat ovat kotoisin Suomesta, on vielä sauma näyttää taitonsa Canucksissa. Hänellä on nykyistä sopimusta jäljellä kauden 2018-2019 loppuun asti.