The Hockey News analysoi NHL:n mestarijoukkueiden rakennetta ja tähtipelaajien merkitystä.

Kiekkomedia kategorioi pelaajat viiteen eri tähtiluokkaan. Mestaruusjoukkueissa pitää teorian mukaan löytyä yksi pelaaja jokaisesta ryhmästä.

Neljä suomalaiskiekkoilijaa saivat oman tähtiluokituksensa. Florida Panthersin Aleksander Barkov, Winnipeg Jetsin Patrik Laine, Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Minnesota Wildin Mikael Granlund olivat mukana listalla.

Aleksander Barkov pääsi niin sanottuun kakkosluokkaan. Barkovin pistekeskiarvolla mies on parempi kuin 96,5-98,5 prosenttia saman pelipaikan pelaajista.

Laine sijoittui kolmoskategorian tähdeksi. Luokkaan kuuluu oman konferenssinsa parhaat pelaajat. Laine on myös parempi kuin 94-96,5 prosenttia samalla paikalla pelaavista pelaajista.

Myös Sebastian Aho ylsi tähtien joukkoon ensimmäisellä kaudellaan. Aho kuuluu nelosryhmään, jonka pelaajat tukevat ylemmän luokan tähtiä. Pelaajat ovat myös tehokkaampia kuin 91-94 prosenttia kollegoistaan.

Viidennessä ryhmässä on tähtiluokan peliin pystyviä roolipelaajia. Mikael Granlund kuuluu tähän joukkoon. Ryhmää ei varsinaisesti pidetä tähtinä, mutta pelaajat pystyvät oikeassa ympäristössä loistamaan. Nämä pelaajat kuitenkin ovat parempia kuin 87,5-91 prosentti kilpailijoista.