Kanadalaissarja QMJHL:ssä järkyttäviä tehopisteitä takonut Pierre-Luc Dubois on yksi alkavan kiekkokauden mielenkiintoisimpia nimiä.

Reilu vuosi sitten kolmantena, Patrik Laineen ja Jesse Puljujärven välissä, varattu kanadalais-yhdysvaltalainen hyökkääjä on jo lähellä pelipaikkaa Columbus Blue Jacketsiin.

Joukkueen GM Jarmo Kekäläinen kertoo uuden sesongin alla, että Columbuksen on tarkoitus saada leveyttä ja väriä rosteriinsa edelliskauden tapaan.

Tämän voisi kuvitella olevan monivaltaisen Dubois’n etu.

– Viime kaudella olimme laaja joukkue, jossa neljä ketjua onnistui tekemään maaleja. Etsimme pelin hidastajaa, ja mielestäni saimme Artemi Panarinista sellaisen, suomalais-GM sanoo NHL Networkille.

Haastajan rooli

Keskimäärin 1,21 pistettä peliä kohden QMJHL:ssä takonut Dubois on pääsemässä kovaan seuraan ja isoon rooliin, haastajan asemasta tosin. Joukkueessa on muitakin pelimiehiä, jotka voivat luutia sekä sentterin että laiturin paikalla.

– Meillä on Boone Jenner ja Nick Foligno, jotka voivat pelata sentterinä. Meillä on kolme hyvää pelaajaa, jotka voivat pelata niillä paikoilla, Kekäläinen valottaa.

Monipuolinen hyökkääjä olisi joukkueelleen aarre, sillä hän taitaa niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisenkin.

Nuorukainen saa lupaavista enteistä huolimatta tehdä täyden päivätyön, jotta paikka Columbuksen joukkueessa olisi tosiasia.

Kovaluinen ja kamppailunhaluinen Jenner, yksiselitteisesti taitava Foligno ja kokonaisvaltainen Dubois ovat rooleiltaan hieman erilaisia pelaajia keskenään, jonka takia jokaisella olisi käyttöä joukkueen rosterissa.