Suomalaiset NHL-nuorukaiset Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi kiinnostavat ympäri maailmaa poikkeuksellisella tavalla.

Kaksikko on noussut hieman yllättäen jo nuorella iällä Eliteprospects-sivuston suosituimpien pelaajien joukkoon. Kaksikon sivuja on haettu viimeisten vuosien aikana hurjat määrät.

Suosittu kiekkosivusto listaa verkkosivuillaan 200 eniten haetun pelaajan tilastot. Laine löytyy tuolta listalta jo sijalta viisi. Suomalaistähden profiilia on katsottu vuodesta 2009 lähtien yli hurjat 675 000 kertaa.

Winnipeg Jetsin maalitykki iski menneellä kaudella NHL:ssä hurjat 36 maalia. Sen myötä on luonnollista, että Laineen nimi kiinnostaa. Vielä yllättävämpää on, että saman listan kahdeksantena on nuori Jesse Puljujärvi, joka pelasi menneen kauden pääasiassa AHL:ssä.

Nuoren suomalaistaiturin profiilia on avattu komeat 594 000 kertaa. Hän voittaa tilastossa muun muassa Teemu Selänteen, Wayne Gretzkyn ja Aleksandr Radulovin.

Instituutio kiekkoseuraajien parissa

Eliteprospects on noussut viime vuosina ryminällä koko kiekkomaailman tietoisuuteen. Suosittu verkkomedia sisältää kattavan tietopankin eri sarjojen tilastoista ja pelaajista.

Ruotsista käsin pyöritettävä kiekkosaitti päivittää huippusarjojen lisäksi useita eri divaritason sarjoja. Kuvaavaa on, että sivuilta löytyy yhteensä lähes 600 000 pelaajan tiedot.

Suosituin pelaaja on hakumäärien mukaan Edmonton Oilersin Connor McDavid, jonka profiilia on avattu noin 932 000 kertaa. Hän voittaa listalla toisena olevan Sidney Crosbyn.

Laineen hurjasta hakumäärästä uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.