Jokereiden ensi kausi on yksi koko seuran tärkeimpiä. Jälleen kerran.

50-vuotiaalla organisaatiolla riittää todistettavaa vaisun viime kauden jälkeen. Ryhmä juuttui KHL:n keskikastiin, mikä oli pettymys koko organisaatiolle.

Samalla kolmas kausi oli myös muuten vaikea: pirteät alkuvuodet olivat vain lämmin muisto, kun joukkueen peli takkusi läpi vuoden eikä Jokerit onnistunut kauden mittaan kuin yksittäisinä hetkinä loistamaan.

Karu fakta on, ettei Jokerit ansainnut viime kaudella yhtään nähtyä enempää. Vaikka pudotuspelipaikka irtosi lopulta vaikeuksien jälkeen, jäi ryhmä pelillisesti kauas kahden ensimmäisten vuosien tasosta.

Sen takia seuralla riittää panosta juhlakaudelle. Onko Jokerit jäämässä KHL:n keskikastin seuraksi vai pystyykö joukkue nousemaan vielä sarjan kärkipäähän?

Suomalaisempi ja kiinnostavampi?

Kolme avauskautta ovat kaikki päättyneet pudotuspeleissä katkerissa tunnelmissa. Silti Erkka Westerlundin johtamat kaksi ensimmäistä vuotta olivat kokonaisuutena vahvoja: Jokerit loisti runkosarjassa ja tarjosi kiistatta Suomen parasta kiekkoviihdettä.

Viime vuosi oli tässä suhteessa poikkeus. Jokerit onnistui kaatamaan sarjan suurseurat yksittäisissä peleissä. Kokonaisuutena vuoden otteet heittelivät kuitenkin rajusti – sen myötä myös kannattajien tunnelmat pitkin kautta olivat mollivoittoiset

Ensi kaudeksi Jokerit rakentelee kiinnostavaa nippua: jo nyt voi sanoa, että joukkue on vahvistanut sekä pakistoaan että hyökkäystään. Päävalmentaja Jukka Jalonen saa käyttöönsä kenties Jokereiden kaikkien aikojen puolustuskaluston: Sami Lepistön (kuvassa) johtama alakerta ei kalpene edes sarjan suurseuroille.

Hyökkäyspäässä huolta herättää joukkueen keskushyökkääjäosasto. Silti joukkue on vahvistunut jo nyt monella kiinnostavalla nimellä: tulokkaista esimerkiksi maalitykit Olli Palolan ja Niclas Jensen sekä nuori jokerikortti Eeli Tolvanen ovat kaikki nimiä, joilta voi odottaa viihdyttäviä otteita ensi kaudella

Neljännen kauden kynnyksellä Jokereilla riittää jälleen todistettavaa kiekkoyleisölle. Usea suomalainen profiilihankinta on tässä suhteessa tärkeä signaali: sinivalkoista kiekkoyleisöä kiinnostavat muukalaislegioonaa enemmän tutut nimet.

Jokerit ilmoitti viime keväänä ison uutisen: joukkue jatkaa myös tulevat vuodet KHL:ssä tuoreen sopimuksen myötä. Uutinen oli seurapomoille varmasti iso helposti: jatkuva raskas spekulointi loppui organisaation ympärillä ainakin hetkeksi.

Kritiikki ja poru eivät ole silti hiljenneet kesälläkään. Sen takia Jokereiden täytyy myös ensi kaudella ansaita jälleen suuren kiekkoyleisön kiinnostus. Joukkue voi vahvistua monella kotimaisella profiilipelaajalla – karu fakta on silti, että isoa yleisö kiinnostaa lopulta vain menestys.

Jos Jokerit haluaa pitää komeista yleisömääristään kiinni, täytyy sen myös ensi kaudella todistaa heti pärjäävänsä sarjassa. Vaisun viime vuoden jälkeen organisaatiolla riittää jälleen näytettävää.