AHL:n päätös päästää pelaajia olympialaisiin saattaa vapauttaa myös Leijonille ison kasan vahvistuksia.

Pohjois-Amerikassa pelaa iso kasa suomalaisia kiekkotaitureita. Myös ensi kaudella AHL:n puolella nähdään todennäköisesti useampi tuttu kiekkotaituri.

AHL ilmoitti keskiviikkona, että sen pelaajat saavat osallistua kisoihin. Tilanne on vielä konketian tasolla kuitenkin hyvin epäselvä. On mahdotonta sanoa, pääsevätkö esimerkiksi kaksisuuntaisen sopimuksen tehneet pelaajat olympialaisiin.

Leijonat.com nostaa viisi potentiaalista huippuvahvistusta, jotka saattavat päästä kisoihin AHL-pykälän takia. Kuten listaus osoittaa, on lupausten olympiamatkassa vielä paljon kysymysmerkkejä.

TOP5 Leijonien olympiavahvistukset:

Ville Pokka

Nuori pakki hakee heti syksystä pelipaikkaa Chicagosta. Mikäli pelipaikka NHL-jätin piinikovasta joukkueesta ei aukene, on edessä todennäköisesti passitus farmiin. Silloin Pokka on korkealla myös Leijonien papereissa.

Kasperi Kapanen

Myös Kapanen on hyvin lähellä paikkaa NHL:ään. Toronton hyökkäys pursuaa kuitenkin nimimiehiä – voi olla, ettei Kapaselle avaudu sen takia heti paikkaa taalajäiltä. Viime kevät osoitti, että nuorukainen pysytyy loistamaan myös NHL:ssä.

Aleksi Saarela

Nuori maalitykki pääsi jo hurmaavaan viime keväänä AHL:ssä. Sen myötä Saarela on huomattavasti valmiimpi Pohjois-Amerikan kaukaloihin. Myös Lukko-kasvatti taistelee tosissaan paikasta NHL:ään.

Roope Hintz

Hintz aloittaa kauden mitä varmimmin AHL:ssä. Sen takia hän on myös potentiaalinen vahvistus Leijoniin. Nuori kiekkotaituri pelasi vahvasti SM-liigassa – nyt tarjolla on yski askel eteenpäin.

Juuse Saros

Pekka Rinteen takana torjuva Saros torjuu ensi kaudella joko NHL:ssä tai AHL:ssä. Mikäli Nashville näkee, että nuorukaisen kannattaa ottaa vielä tutumaa farmista, on hän supervahvistus Leijonille.