Suomalaislupaus Santeri Virtanen tähtää tulevaisuudessa NHL:ään.

18-vuotias hyökkääjä varattiin tänä kesänä NHL:ään, kun Winnipeg Jets halusi varata suomalaislupauksen riveihinsä. Virtanen oli luonnollisesti varauksestaan innoissaan.

– Juhannuksena drafti oli unelmien täyttymys. En ollut paikan päällä, mutta seurasin kotona. Sitten tuli soitto, että Winnipeg halusi minut. Se oli kyllä tosi hieno tunne. Vaikka vuosi oli vaikea, niin kova työ ja kuntoutus palkittiin, Virtanen kertoi NHL.comille/fi:lle.

Nuori suomalaislupaus iloitsee myös siitä, että juuri Winnipeg Jets varasi hänet, sillä organisaatiosta löytyy suomalaisia jo ennestään. Seuran tähtipelaaja Patrik Laine on Virtaselle tuttu Hannu Rautalan pitämistä kesäharjoituksista.

– Hän (Laine) on vähän kertonut, millaista Winnipegissä on. Totta kai olisi upeaa joskus päästä sinne pelaamaan hänen kanssaan, Virtanen totesi NHL.com/FI:lle.

Nuorukaisen matka NHL-kaukaloihin on kuitenkin vielä monen kiven takana, sillä hän kiekkoili viime kaudella TPS:n A-junioreissa. Ensi kaudeksi Virtasen uskotaan siirtyvän rapakon taakse USHL:ään.