Leijonien tulevaisuutta on hyvä rakentaa hyökkääjäkaksikko Aleksander Barkovin ja Sebastian Ahon varaan.

Nuoret kiekkonerot ovat osoittaneet jo nyt olevansa poikkeuksellisia pelaajia sekä maajoukkueeseen että NHL:ään. Silti suuri yleisö ei ole vielä tajunnut varsinkaan Barkovin täyttä osaamista.

21-vuotias suomalaissentteri on noussut nopeasti Florida Panthersin ykköstähtien joukkoon. Kypsä ja monipuolinen peli ei näy aina tilastoissa – kaukalossa Barkov on noussut joukkueensa avainpelaajaksi jo nuorella iällä.

Harvoin tuon ikäinen pelaaja pystyy pelaamaan noin kypsästi noin korkealla tasolla. Barkovin nousu NHL:ään on ollut jopa yllättävän kivuton: vaikka Floridassa kiekkotähdet eivät ole esillä, on suomalainen listattu useasti sarjan aliarvostetuimpien pelaajien joukkoon.

Aholla on samankaltainen tilanne Carolinassa. Nuorukainen pääsee kehittymään rauhallista tahtia kohti NHL-huippua ilman suurta mediamyllytystä. Jo tulokaskausi osoitti, että Hurricanes on saamassa monipuolisesta hyökkääjästä uudet hartiat vielä vuosiksi eteenpäin.

Hiljaiset johtajat

Huipputason jääkiekkoilussa tunnetaan paljon väsyneitä hokemia muun muassa joukkueen kasaamisesta. Välillä puhutaan puolustajien merkityksestä viisikkopelissä, välissä sentteriosaston tärkeydestä.

Leijonien tulevaisuus näyttää vuonna 2017 poikkeuksellisen hyvältä – joukkue on saamassa sentteriosastostaan myös tulevaisuudessa uskottavat hartiat. Vaikka Mikko Koivu on hiljalleen väistymässä johtajan paikalta, riittää keskellä myös jatkossa ruutia ja johtajuutta.

Samalla kuin suuri yleisö on keskittynyt ihastelemaan Patrik Laineen poikkeuksellista tarinaa, löytyy taustalta jatkuvasti paljon uusia ilonaiheita. Esimerkiksi hyökkäyspäästä löytyy enemmän osaamista kuin vuosikausiin.

Nuorisokaartin läpimurron kynnyksellä juuri Aho ja Barkov muodostavat nyt ja jatkossa Suomen joukkueen selkänojan. Kaksi monipuolista työjuhtaa ovat osoitus moderneista pelaajista: huippuyksilöt pystyvät ratkomaan pelejä, mutta myös pelaamaan vakuuttavasti puolustuspäässä.

Leijonat ei saa Barkovista tai Ahosta supertähtiä, jotka säkenöisivät parrasvaloissa illasta toiseen. Kaksi hiljaista johtajaa ovat silti ne pelaajat, jotka mahdollistavat Laineen ja kumppaneiden maalitehtailun myös jatkossa. Ilman kunnon hartioita ei Leijonien supertähdetkään pääse esille.