Mikael Granlund nosti tuoreeltaan tulojaan, kun suomalaistaituri solmi Minnesota Wildin kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen.

Uusi diili tuo Wild-taiturille keskimäärin 5,75 miljoonaa dollaria kaudessa. Vaikka sopimus on komea, ei se riitä suomalaispelaajien palkkavertailussa vielä aivan kärkisijoille. Ensi kauden 5,25 miljoonan tulot nostavat hyökkääjän vertailussa viidennelle sijalle.

Leijonat.com listaa NHL:n tämän hetken eniten tienaavat suomalaistaiturit. Listan kärjestä löytyy kokemusta. Esimerkiksi tulokaskauttaan vielä pelaavat Mikko Rantanen, Patrik Laine ja Sebastian Aho nousevat listan kärkipäähän vasta tulevaisuudessa.

Suomalaispelaajien palkkakunkut:

5. Mikael Granlund, Minnesota Wild

– Tuore jatkosopimus tuo Granlundille ensi kaudella 5,25 miljoonan tulot.

4. Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

– Ristolainen tienaa ensi kaudella yhteensä 5,4 miljoonaa dollaria. Hän on suomalaispakkien palkkakunkku.

3. Pekka Rinne, Nashville Predators

– Predatorsin suomalaisjätti on koko sarjan maalivahtieliittiä. Hän tienaa ensi kaudella tasan seitsemän miljoonaa dollaria.

2. Tuukka Rask, Boston Bruins

– Rask on Bruinsin ehdoton ykköstähti – sen myötä myös palkka on kohdillaan. Suomalainen tienaa ensi kaudella 7,5 miljoonaa dollaria.

1. Mikko Koivu, Minnesota Wild

– Suomalaisten palkkakunkku on kapteeni Koivu, joka tienaa ensi kaudella bonuksien ansiosta hurjat 9,12 miljoonaa dollaria. Wild-tähdellä käynnistyy nykyisen sopimuksen viimeinen vuosi.

Lähde: CapFriendly