NBC Sportsin mukaan Winnipeg Jets on ollut viime vuodet tylsä ja eloton joukkue, joka ei ole menestynyt kummoisesti. Joukkuetta on rakennettu tuskaisen hitaasti, eikä esimerkiksi vapaiden pelaajien markkinoilla ole tapahtunut merkittäviä kauppoja.

Nyt ääni kellossa on muuttumassa.

Sivusto muistuttaa, että Patrik Laine on Jetsin yksi kulmakivistä, jota joukkue on pidemmän aikaa kaivannut. Suomalainen pelasi viime talvena yhden parhaista tulokaskausista koko sarjan mittapuulla.

Suomalaistähden päätyminen Winnipegiin oli sattumien kauppa. Laineen hankkimista nimittäin edelsi se, että joukkue sai juuri oikeana vuonna oikean varausvuoron.

Ennen Laineen varauskesää 2016 Jets sijoittui taalajäillä 25:nneksi, eli kuudenneksi viimeiseksi kaudella 2015-2016. Winnipeg kuitenkin sai NHL:n huonoimpien joukkueiden arvonnassa toisen varausvuoron seuraavan kesän draftiin.

Winnipeg sai kuin saikin Laineen. Ja joukkue alkoi näyttää sekä tilastollisesti että pelillisesti positiivisempaa ilmettä. Jets jäi vain seitsemän pisteen päähän pudotuspeleistä, ja esimerkiksi joukkueen sisäisen pistepörssin tehokkain kolmikko Mark Scheifele (32+50), Blake Wheeler (26+48) ja Laine (36+28) häikäisivät kukin tahoillaan läpi kauden.